Bakgrund

RURAL MOVEMENTS- är en plattform och residens där landsbygd och koreografi möts i produktion och publika arrangemang som utgår från Östra Ämtervik med omnejd. RURAL MOVEMENTS är ett samarbete mellan Riksteatern, Region Värmland, Riksteatern Värmland, Kultur på landsbygd och Alma Löv Museum of Unexp. Art.

Under 2020 gjordes en konstnärlig inventering av platsen som ligger till grund för residensets aktiviteter och inriktning.

Alma Löv Museum of Unexp. Art är ett samtidskonstmuseum i Östra Ämtervik som består av en skulpturpark och ett tiotal paviljonger utspridda i ett naturområde, samt huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat med tre våningar var det finns teatersalong, utställningssalar och café. Alma Löv Museum of Unexp. Art har en permanent konstsamling och arrangerar årligen tillfälliga utställningar och kulturarrangemang med svenska och internationella konstnärer.

I samma trakt driver Alma Löv Museum of Unexp. Art också Residens Gunnerud som är ett konstnärsresidens och en mötesplats för den lokala befolkningen och kulturutövare. Förutom dessa två nämnda platser etableras en framtida repetitions- och scenlokal i bygdegården Sjösala i samarbete med Bygdeutveckling i Emtervik.

Sjösala har sedan 40-talet fungerat som samlingslokal för trakten efter att det byggdes om från mejeri till biosalong. Byggnaden, med en liten traditionell scen, en stor sal med vackert trägolv och cafédel har under åren varit en välbesökt plats där det också ordnats sällskapsdans, revyer och konserter.

RURAL MOVEMENTS har förankrats med lokala föreningar, verksamheter och traktens invånare men kommer att dyka upp i hela Värmland.

HÄR kommer snart mer information om våra samarbetspartners Riksteatern, Riksteatern Värmland, Region Värmland och Bygdeutveckling Emtervik.