NATURENS RÖRELSER/BERÄTTELSENS NATUR upplev när du själv vill 2021

ASPLIND & KAPLA

Sjösala Dansbana

I en koreografisk och litterär ljudvandring möter Marit Kaplas text Berättelsens natur Anna Asplinds koreografiska ljudvandring Naturens rörelser. Berättelsens natur skrev Marit efter att hon vandrat i över en vecka genom det värmländska landskapet 2018, 119 år efter att Ellen Key vandrat samma sträcka i Gösta Berlings spår. Naturens rörelser/Berättelsens natur utgår från Sjösala i Östra Ämtervik och leder genom skogs- och jordbrukslandskap, över öppna fält, genom snåriga skogar, längs Frykens glittrande vatten och längs landsvägar. Under vandringen lyssnar vi på delar av Marit Kaplas reflektioner och tankar från sin vandring samtidigt som hennes text möter Anna Asplinds koreografiska förslag som får oss att uppmärksamma landskapet, dess förutsättningar, utmaningar och möjligheter genom kroppen.

Praktisk info:

Upplev verket när du vill! Ta med egna hörlurar och ladda ner ljudspåret till din fulladdade mobil eller mediaspelare. Starta vid Sjösala (Östra Ämtervik), det finns en START-skylt på norra sidan av Sjösala, vid början av staketet längs med Ämtån. Du får hjälp att hitta vägen med hjälp av instruktioner, snitslar och skyltar.

Länk till Ljudfil: Klicka här

Om konstnärerna:

Marit Kapla journalist och författare och har skrivit boken ”Osebol” som tilldelades Augustpriset för årets svenska skönlitterära bok 2019. Hon är uppvuxen i Osebol och har bland annat arbetat på Värmlands Folkblad, Göteborgs filmfestival och tidskriften Ord&Bild.

Anna Asplind är koreograf och dansare och har tidigare arbetat med koreografiska ljudvandringar i serien Dancewalks som hade premiär i Berlin 2009. Naturens rörelser tog form hösten 2020 under Anna Asplinds konstnärliga residens och inventering av Östra Ämtervik i projektet Rural Movements. I år leder hon det konstnärliga arbetet inom projektet.

Ta med egna hörlurar och ladda ner ljudspåret till din mobil eller mediaspelare (länk får du vid anmälan). Vi är utomhus och det går att uppleva vandringen i små grupper eller på egen hand. Vi håller avstånd. Föranmälan krävs, först till kvarn (60 kr/pers). Kom bara