5 aug kl. 16.00 Konstnärssamtal ”I Rörelse” -Hertha Hanson, Katrin Westman och Anna-Karin Rasmusson

När: 5 aug kl. 16.00 – 17.30
Plats: Alma Löv museum


Begränsat antal platser! 
Till anmälan


Tre konstnärer, Hertha Hanson, Katrin Westman och Anna-Karin Rasmusson berättar om sina konstnärliga arbeten och reflekterar tillsammans kring måleri och videokonst i relation till rörelse. Vi börjar samtalet med att titta på Hertha Hansons och Anna-Karin Rasmussons verk i årets utställning ”As Times Goes By”.

För Hertha Hanson är målningen alltid ett spår av rörelse och handling. Katrins relation till rörelse handlar om hennes tillit till kroppen som verktyg i måleriet. Anna-Karin Rasmusson gillar de tafatta, lite klumpiga rörelserna som kan bli när hon testar något framför kameran för första gången. Försöken. Men också det rörliga måleriet som hon animerar fram. Färg och rörelse.

OBS under dagen ger Hertha Hanson ett live måleri på Alma Löv museum of Unexp. Art

Om konstnärerna:

Hertha Hanson är född 1980 i Lund och bor och arbetar i Karlstad. Hon har en masterexamen från Konsthögskolan i Malmö och är representerad av Anna Bohman Gallery i Stockholm. Hertha Hansons verk har bland annat visats på Lidköpings konsthall, Kristinehamns konstmuseum, Malmö konstmuseum, Lunds Konsthall, Luleå Konsthall, Moderna Museet Malmö, Rackstadmuseet Arvika, Konstfrämjandet i Värmland, Galleri Arnstedt Östra Karup och Envoy Enterprises NY.

Katrin Westman är född 1987 i Örebro och bor och arbetar i Östra Ämtervik. Hon är utbildad vid Umeå Konsthögskola och har visat sin konst på Galleri Andersson Sandström, Eskilstuna Konstmuseum och Vida Museum. 

Anna-Karin Rasmusson, född 1983 Karlstad, verksam i Stockholm. Med måleriet, vardagen och kroppen som utgångspunkter arbetar Anna-Karin huvudsakligen med videoinstallationer som belyser komplexa känslor av otillräcklighet, desorientering och empati. Anna-Karin Rasmusson har en Master of Fine Arts (MFA) från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (2016). Bland utställningar kan nämnas Modernautställningen 2018, Konstnärshuset i Stockholm, Köttinspektionen i Uppsala, Den Frie i Köpenhamn, Strandverket Konsthall i Marsstrand, Växjö Konsthall, Kunsthall Charlottenborg i Köpenhamn och flera galleriutställningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait