3 aug kl. 16.00 Vandra bland gamla festplatser och dansbanor på “Nöjesberget”

När: 3 aug kl. 16.00 – 19.00
Plats: Askerudsberget – Samling Ingmårs Bygdegård kl. 16.00

Begränsat antal platser!
Till anmälan
Ta med egen picknick!

“Dansbana,” Samlingar Skellefteå museum, hämtad 13 juli 2021, https://samlingar.skellefteamuseum.se/items/show/176586.

Följ med på en historisk vandring bland spår och ruiner av forna dansplatser! Lär dig en polska vid en gammal dansbana!

Vi startar vid Ingmårs bygdegård och vandrar tillsammans upp på Askerudsberget. Lotta Eneling Levin och Martin Eneling från Sunne Danshus lär ut en traditionell polska till livemusik av William Olsson. Jon Boström från Ingmårs hembygdsförening ger en historisk tillbakablick över Nöjesberget och vi funderar kring  dansbanans betydelse nu och då under en gemensam picknick med utsikt över Frykens glittrande vatten.

Askerudsberget också känt som “Nöjesberget” har en spännande historia. Det var en plats dit de fattigaste i samhället, “backstugustittarna” hänvisades i början av 1900-talet. Samtidigt var det också där uppe på höjden de flesta av traktens dansbanor byggdes upp och mängder av fester och nöjen arrangerades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait