VÄRMLÄNDSKA TID & RUM / ANA STRANDBERG & SANNA NORBÄCK / APRIL & SETEMBER 2023

Fotograf Erik Engstrand – E&S Music


Residenset Värmländska Tid & Rum erbjuder Värmländska dansare möjlighet att utforska en konstnärligt idé under två veckor på Sjösala i Östra Ämtervik. 19 – 26 april kommer koreograferna Ana Strandberg och Sanna Norbäck inleda arbetet med det nya gemensamma projektet Bubbles (arbetstitel). Under den första delen av residenset dyker de in i tankar och frågor om de olika bubblorna vi lever och hamnar i. De bubblor som innebär flock, individ eller kontext. De bubblor som dyker upp inuti oss av lycka, sorg, frustration och skratt. De bubblor som skyddar oss, men som lätt spricker.

Ana Strandberg & Sanna Norbäck Welin är två frilansande dansare, koreografer och danspedagoger aktiva inom den svenska Hip Hop- och House Dance-scenen och verkar som frilansande duo under 2023.

Om konstnärerna:

Ana Strandberg, baserad i Karlstad/Stockholm är adjunkt på Karlstads Universitets Dansutbildningar och danspedagog på SKH Film & Skådespeleri. Hon är utbildad vid SKH – Dans & Cirkushögskolan, samt Åsa Folkhögskolas Streetdanceinriktade utbildningar. Senast på scen med det egna trioverket ”SLÄPP” och soloversionen av ”Charader x Riktigheten”, som assisterande koreograf för Tentacle Tribe från Kanada & som koreograf och klippare för den filmatiserade delen av projektet ”Är Det taget?”. 

Sanna Norbäck Welin, baserad i Karlstad, är en frilansande dansare med rötter i Värmland. Hon har under de senaste åren varit med och drivit EC Clique Kulturförening som är en ideell förening och samlingsplats för kulturupplevelser kopplade till Hip Hop-kulturen och möten mellan ungdomar i Sverige och från hela världen. Hon är utbildad vid Åsa Folkhögskola med streetdanceinriktning. Sanna har varit involverad i och drivit ett flertal kulturprojekt med samarbeten från Region Värmland, Karlstad Kommun och riksorganisationen United Soul.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait